Startpagina
mobiele versiecomputer versie
FollowRSSTwitter
De WMO-Raad | Samenstelling

Hoe is de WMO-Raad samengesteld??Iedereen kan deelnemen aan de clustervergaderingen.
De WMO-Raad van Raalte heeft 7 aandachtsgebieden: Mensen met een beperking; Geestelijke Gezondheidszorg; Mantelzorg; Ouderen; Vrijwilligers; Leefbaarheid en Jongeren.

Van elke cluster zijn er maximaal twee vertegenwoordigers gekozen voor de WMO-Raad. Deze vertegenwoordigers worden benoemd door de gemeente.  
De werkwijze van de WMO-Raad is vastgesteld in Verordening WMO-Raad Raalte en in een huishoudelijk reglement.
De raad heeft maximaal 14 leden, een onafhankelijk voorzitter en een professioneel secretaris.
De leden van de WMO-Raad moeten het algemeen belang van de gebruikers van de Wmo behartigen.


De raad bestaat op dit moment uit de volgende leden:

Annie Kappert woont al meer dan 32 jaar aan de Wilgensingel te Raalte.
Sinds 2004 is Annie actief bij het Steunpunt Minima, op het gebied van Werk en Inkomensondersteuning.
Ze werkt daar - als vrijwilligster - onder andere met mensen met een GGZ problematiek, verslaafden, dak- en thuislozen en mensen met beperkingen. Veel van deze mensen maken noodgedwongen ook gebruik van Wmo-voorzieningen. Zo is Annie als vertegenwoordiger van Steunpunt Minima bij de WMO-Raad betrokken geraakt.

Naast haar inzet voor het Steunpunt minima zet Annie zich vanaf 1997 ook al in voor mensen met een verstandelijke beperking. En dan met name op het gebied van sociale activering.

In de WMO-Raad vertegenwoordigt Annie het cluster GGZ.

Lex van de Grift is m.i.v. 21 april 2015 de onafhankelijke voorzitter van de Wmo-Raad Raalte.

Ans Huisman is geboren en getogen in Raalte en woon aan de Hogeweg. Ans is adviseur instroom en loopbaanbegeleiding bij de WGV Zorg en Welzijn te Deventer. Daarvoor heeft zij ruim 20 jaar ervaring opgedaan binnen Zorg en Welzijn organisaties als P en O adviseur en heeft ze ook nog diverse andere (administratieve) functies vervuld.
Bij Carinova Vrijwillige thuishulp, Landstede Taalhulp en Salland Festival is/was ze vrijwilliger en daarnaast is ze zelf nu nog actief als mantelzorger. Door alle ontwikkelingen in zorg en welzijn, die zij van uit haar werk van dichtbij meemaakt, is ze geïnteresseerd geraakt in het werk van de WMO-adviesraad. In de WMO-Raad vertegenwoordigt zij het cluster Mantelzorg.

Diny Vloedgraven is m.i.v. 15 februari 2016 lid van de Wmo-Raad en vertegenwoordigt het cluster GGz.

Fie Freriks is m.i.v. 21 april 2015 lid van de Wmo-Raad en vertegenwoordigt het cluster Ouderen. Daarnaast zit ze in het bestuur van de PCOB Raalte. Alle ouderenbonden van de gemeente Raalte hebben regelmatig overleg met elkaar.Ine Alferink is m.i.v. 1 januari 2017 lid van de Wmo-Raad.
Ton Tijs is m.i.v. september 2017 lid van de Wmo-Raad.
Wiljan Geerts is m.i.v. december 2017 lid van de Wmo-Raad.

Giselle Ras is vanaf 15 maart 2011 werkzaam als professioneel secretaris voor de WMO-Raad Raalte. Dat doet ze deels vrijwillig en deels vanuit haar bedrijf GRIV | Pro's for Office. Giselle werkt en woont in Lemele.


Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
©2021 Webdesign Marco TibbenRedactie
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.